Aquest cap de setmana, 18 i 19 de juny, les persones guardonades amb el primer premi de cada cicle del 24é Concurs de literatura en Valencià Premi Sambori del País Valencià i el 4t Concurs de Literatura en Català Premi Sambori – Obra Cultural Balear han viatjat a Port Aventura, acompanyats de les seues famílies. En total, 40 persones han gaudit de les més de 40 atraccions que presenta aquest part temàtic situat a Salou i Vila-seca (Tarragona), alhora que també han compartit dues jornades de germanor. 

Amb aquesta activitat, que ha comptat amb la implicació l’Obra Cultural Balear i la Fundació Sambori clou els actes de lliurament del Premi Sambori 2022 i encoratja l’alumnat a participar en la propera edició del certamen. La presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, s’ha mostrat satisfeta: «Estem encantades amb la participació i implicació de tots els centres educatius, alumnat i professorat que ha fet part d’aquesta edició, i també estem il·lusionades per haver sumat un bon nombre de centres educatius de les Illes Balears».

En aquest sentit, Laura Font ha remarcat la qualitat de les narracions: «Ens ha agradat molt llegir contes amb un llenguatge tan ric i variat, històries emocionants, ben definides i connectades, que reflecteixen universos interiors, desborden imaginació i enginy». Amb tot, la presidenta de la Fundació Sambori ha volgut palesar que «l’escola en valencià, totes les mestres i els mestres que fem ensenyament en valencià, ens hem de sentir satisfetes i satisfets per haver participat en el procés de formació d’aquest alumant que escriu tan bé».

Enguany, el 24é Premi Sambori de Literatura en Valencià i el 19è Concurs Sambori Universitari de Narrativa Curta han aconseguit una participació de quasi 90.000 estudiantes i estudiants procedents de més de 600 centres i la implicació de 4.000 docents de tots els nivells d’ensenyament, des del primer cicle d’infantil fins a la universitat, a més de les escoles oficials d’idiomes i els centres de formació de persones adultes.

Enguany, el 24é Premi Sambori de Literatura en Valencià i el 19è Concurs Sambori Universitari de Narrativa Curta han aconseguit una participació de quasi 90.000 estudiantes i estudiants procedents de més de 600 centres i la implicació de 4.000 docents de tots els nivells d’ensenyament, des del primer cicle d’infantil fins a la universitat, a més de les escoles oficials d’idiomes i els centres de formació de persones adultes.

Amb aquestes xifres tan sucoses, el Premi Sambori assaboreix dolçament l’èxit: l’actual edició és una de les més participatives i compromeses amb la creació de literatura en valencià en els 24 anys d’existència del concurs i, ara com ara, és el major premi de literatura de tota Europa.