En aquesta edició s’han presentat 137 originals de totes les universitats públiques valencianes

Amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús del valencià dins l’àmbit educatiu més enllà de les escoles i instituts, un any més, la Fundació Sambori, juntament amb la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, ha convocat el XVII Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià Premi Sambori 2020, amb un treball conjunt que aspira a contribuir a la normalització lingüística.

El Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià Sambori atresora l’expressió literària a les nostres universitats i dona continuïtat a la participació de les promocions d’estudiants que arriben als estudis superiors, perquè puguen seguir creant amb el Premi Sambori.

A més, la situació excepcional  del 2020 a causa de la Covid-19, que ha deixat palès que encara queda molta feina per dotar de recursos suficients l’alumnat, el professorat i la societat en general perquè el valencià estiga present amb les mateixes condicions que l’altra llengua cooficial, confirma que cal seguir treballant per oferir a l’alumnat de tots els nivells educatius totes les oportunitats possibles d’expressar-se en valencià.

En l’edició d’enguany, el jurat universitari compost per Juli Capilla Fuentes (Universitat Politècnica de València), Bartomeu Prior Romero (Universitat Jaume I de Castelló), Ana Pla Gomar (Universitat de València), Cristina Torres Selva (Universitat d’Alacant), Alexandra Nieto Jiménez (Universitat Miguel Hernández d’Elx) i Laura Font Pérez (Fundació Sambori), una vegada llegides les 137 obres presentades al Dessetè Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià Premi Sambori 2020, ha acordat premiar les narracions següents:

1r premi            Recorda bé el que vaig a dir-te, de Josep Chordà Monsonís(Universitat Jaume I de Castelló)

2n premi           Crònica d’una mor(t) anunciada, de Laura Sellés Lloret (Universitat d’Alacant)

3r premi            Amiga, de Joan Pelegi i Torres (Universitat de València)

Accèssit           Perfecció, de Maria del Mar Martínez Belda (Universitat Politècnica de València)

Accèssit           Pensant a escriure quan no saps què escriure perquè no saps en què penses, de Maurici Cortina Andreu, de la Universitat Politècnica de València

El lliurament dels premis d’aquesta edició, previst inicialment per al 30 de maig de 2020 a la Universitat Jaume I de Castelló, es va cancel·lar al seu moment i es realitzarà en el format i data que s’acorde amb les garanties sanitàries adequades per a totes les persones participants i  totes les persones que col·laboren en aquest projecte de llengua i cultura valencianes.